latinica  ћирилица
12/06/2024 |  20:49 ⇒ 21:08 | Аутор: СРНА

Аџић: Задужење од шест милиона КМ за финансирање пројеката

Скупштина града Градишка усвојила је данас одлуку о кредитном задужењу од шест милиона КМ за финансирање бројних пројеката, за које су од међународних и домаћих обезбијеђена бесповратна грант средства од 3,5 милиона КМ.
Градишка - Скупштина града Градишка - Фото: СРНА
Градишка - Скупштина града ГрадишкаФото: СРНА

Градоначелник Зоран Аџић рекао је након сједнице да нови кредит неће много оптеретити градски буџет, јер ће постојећу стопу задужености од 12,46 одсто увећати за један одсто, а све обавезе ће бити на вријеме бити плаћане.

Аџић је навео да ће овим средствима бити финансирана изградња комуналне инфраструктуре, енергетске ефикасности, друштвених објеката и дигитализацију локалне управе, за које су од међународних и домаћих донатора обезбијеђена бесповратна грант средства од 3,5 милиона КМ.

Ријеч је о пројектима изградње соларне електране и новог бунара на водоизворишту у Жеравици, реконструкцији музичке школе, изградњи друштвеног дома у мјесној заједници Берек.

Средства ће бити утрошена и на потпуну реконтрукцију улица и канализације у мјесној заједници Текија, за модернизацију и дигитализацију локкалне управе и друге важне пројекте.

Одборник Народног фронта Горан Бијелић рекао је да је опозиција била против новог кредитног задужења, сматрајући да се новац за финансирање пројеката могао обезбиједити прерасподјелом буџетских средстава.

Скупштина града Градишка усвојила је данас и Годишњи извјештај о спровођењу Стратегије развоја града, Извјештај о раду градоначелника у органима предузећа која обављају комуналне дјелатности, те извјештаје и информације о раду и пословању градских предузећа и установа у 2023. години.

Одборници су усвојили и информације о стању у привреди, пољопривреди, шумарству и ловству, производњи и дистрибуцији топлотне енергије и стању у области цивилне заштите на подручју Градишке у прошлој години.

Усвојене су и одлуке о оснивању Јавног комуналног предузећа "Систем обједињене наплате" из Градишке и Спортског привредног друштва "Козара".

Прихваћена је оставка досадашњег секретара Градске скупштине Немање Панића, а за вршиоца дужности секретара именован је Миодраг Дракулић.