latinica  ћирилица
12/06/2024 |  18:50 ⇒ 19:01 | Аутор: РТРС

ДЕМОС има свог кандидата за начелника Пала

Кандидат ДЕМОС-а за начелника општине Пале биће Дејан Којић, актуелни директор Јавног предузећа Водовод и канализација, одлучио је данас Изборни штаб ове странке.
Пале - Фото: РТРС
ПалеФото: РТРС

Предсједник ДЕМОС-а Недељко Чубриловић рекао је да су зреле политичке прилике да ова политичка партија може да има озбиљног кандидата за ову важну функцију у овој локалној заједници.

Најавио је да ће имати још неке кандидате које ће у наредним данима званично представити.

Он је навео да ће у пет општина имати своје кандидате, а да ће идућих неколико недјеља знати тачно стање, те да иду тамо гдје имају реалне изгледе за побједу.

Чубриловић је рекао да није био могућ договор на локалном нивоу са коалиционим партнером СНСД-ом и да је став коалиционих партнера на нивоу Републике да свако иде са својим кандидатом.

Којић је захвалио руководству партије за указано повјерење, додајући да ДЕМОС на Палама спремно дочекује изборе.

Носилац листе ДЕМОС-а Ацо Станишић рекао је да су на сједници Изборног штаба усвојене одређене смјернице у вези са спровођењем локалних избора.

- Оно што је другачије у односу на прошле локалне изборе јесте да ћемо из скупштинске већине имати два кандидата и мислимо да ће бити фер, коректна политичка кампања и борба за резултат - рекао је Станишић.