latinica  ћирилица
12/06/2024 |  17:34 ⇒ 18:13 | Аутор: РТРС

Стевандић: Одговор Амбасаде САД у БиХ Вучићу - отворен безобразлук

Предсједник Народне скупштине Ненад Стевандић изјавио је да одговор Амбасаде САД у БиХ предсједнику Србије Александру Вучићу одсликава понор у којем дјелује ова амбасада и њен амбасадор Мајкл Марфи, али и незнање и отворен безобразлук који су ван дипломатске праксе и здраве логике.
Ненад Стевандић - Фото: РТРС
Ненад СтевандићФото: РТРС

- Све јаче шире сукобе и мржњу у БиХ и региону. Мало им је била брука са резолуцијом о Сребреници? - навео је Стевандић на друштвеној мрежи Икс.

Предсједник Србије Александар Вучић јуче је одговорио на тврдње Амбасаде САД у Сарајеву да закључци усвојени на Свесрпском сабору у Београду представљају напад на Дејтонски споразум, институције БиХ и затражио да конкретно одговоре како су дошли до закључка и на основу чега и ког акта да имовина припада централним властима, а не ентитетима.

Из Амбасаде САД су навели да "нема потребе за поновним разматрањем добро документоване правне историје и судских пресуда у вези са имовином у БиХ" и позвали се на говор помоћника државног секретара Џејмса О`Брајена да је "полазна тачка и даље јасна - имовина припада држави".