latinica  ћирилица
12/06/2024 |  15:41 ⇒ 20:00 | Аутор: РТРС

Додик: Дионица ауто-пута до Бијељине биће завршена до краја идуће године (ВИДЕО)

Предсједник Републике Српске Милорад Додик обишао је данас градилишта дионице ауто-пута Рача-Бијељина и изразио увјерење да ће до краја идуће године бити завршена дионица до Бијељине.
Милорад Додик у Бијељини - Фото: РТРС
Милорад Додик у БијељиниФото: РТРС

Додик је истакао да је намјера Републике Српске да за четири до пет година буде завршен ауто-пут од Бањалуке до Београда.

- Овдје можете да свједочите да је, како то грађевинци кажу, пробијено 18 километара дионице, а да су остала још два на којима сви динамично раде - рекао је Додик.

Он је истакао да Република Српска и Србија из властитих средстава финансирају ову дионицу која је на траси интегралног саобраћајног коридора од Бањалуке до Београда.

Додик је рекао да ова дионица остаје у власништву Републике Српске на управљање и кориштење и да мијења карактер овог региона.

- Ово је значајно за Републику Српску и највећа је инвестиција коју је Бијељина икада имала. То кошта 288 милиона КМ, а Српска је из властитих извора за ову дионицу већ уплатила близу 100 милиона КМ - рекао је Додик.

Додик је рекао и да је Србија у цијелости финансирала изградњу моста на ријеци Сави.

Вршилац дужности директора за извршне послове предузећа Аутопутеви Српске Слободан Станаревић рекао је да је дионица ауто-пута Рача-Бијељина дио пројекта од највећег националног интереса - ауто-пута Београд-Бањалука, а крајем мјесеца на овом потезу очекује се да крене изградња подвожњака.

Он је рекао да је траса дуга 20 километара, да је пробијена и под првим слојем насипа у потпуности, те да је 99 експропријације урађено.