latinica  ћирилица
12/06/2024 |  14:38 ⇒ 14:40 | Аутор: sputniknews.com

МУП Србије објавио снимак акције хапшења осумњичених за трговину људима у Београду (ВИДЕО)

Припадници Министарства унутрашњих послова Србије, Службе за борбу против организованог криминала УКП, ухапсили су припаднике криминалне групе С. С. (46), П. Д. (25) и Ђ. Љ. (29), због сумње да су врбовали 20-годишњу дјевојку да се бави проституцијом. МУП је објавио снимак хапшења.
Полиција Србије (Фото:TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ) -
Полиција Србије (Фото:TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ)

Они се сумњиче за кривично дјело трговина људима, саопштено је из МУП-а Србије.

Сумња се да су они, од фебруара до јуна ове године, искористивши тешке услове у којима је живјела, врбовали 20-годишњу дјевојку да се бави проституцијом, како би стекли противправну имовинску корист.

С. С. је, како се сумња, најприје ступио у емотивну везу са оштећеном како би утицао на њену свијест и вољу и на тај начин је врбовао да се бави проституцијом, а потом ангажовао Ђ. Љ., који је, како се сумња, на интернету оглашавао пружање сексуалних услуга, док је осумњичени П. Д. превозио оштећену и предавао је корисницима сексуалних услуга.

Сумња се да је новац стечен на овај начин преузимао С. С.

Полиција је претресом станова осумњичених пронашла више мобилних телефона и СИМ картица, као и мању количину бијеле прашкасте материје која је послата на вјештачење.

С. С., П. Д. и Ђ. Љ. је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени Вишем јавном тужилаштву у Београду.