latinica  ћирилица
12/06/2024 |  11:11 ⇒ 11:12 | Аутор: СРНА

Остојић: Постављањем ратне заставе тзв. Армије БиХ величају се злочини над Србима

Предсједник Борачке организације Републике Српске Радан Остојић изјавио је да се постављањем ратне заставе такозване Армије БиХ на Крагљиводи на магистралном путу Сребреница-Скелани величају они који су чинили ратне злочине над Србима на овом подручју, иза којих су остали гробови великог броја српских цивила, жена и дјеце.
Радан Остојић - Фото: РТРС
Радан ОстојићФото: РТРС

- На овај начин се величају они који су чинили ратне злочине над Србима на овом подручју, иза којих су остали гробови великог броја српских цивила, жена и дјеце. Ово је величање 28. дивизије Насера Орића која је на православне празнике убијала по Кравици и Скеланима и која је три године широм Подриња спроводила терор над српским становништвом - рекао је Остојић Срни.

Остојић сматра да овај чин представља још једну увреду српског народа и понижење српских жртава у Подрињу.

Он је нагласио Борачка организација осуђује ову провокацију и позива Министарство унутрашњих послова и друге надлежне институције Републике Српске да испитају ко је и по чијем налогу истакао ратну заставу такозване Армије БиХ на подручју Републике Српске и да казне кривце за ову провокацију српског народа.

У мјесту Крагљивода на магистралном путу Сребреница-Скелани јуче ујутро уклоњена ЈЕ ратна застава такозване Армије БиХ, која је провоцирала и вријеђала српске жртве и њихове породице.

Предсједник Скупштине Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Бранимир Којић у изјави Срни поздравио је уклањање спорног симбола и нагласио да Републиком Српском не може да се вијори застава под којом су Насер Орић, Зулфо Турсуновић и њихови џелати убијали српску нејач.