latinica  ћирилица
11/06/2024 |  19:50 ⇒ 20:12 | Аутор: РТРС

Продаја земљишта у Броду под лупом истражних органа, Видић одбацује оптужбе (ВИДЕО)

Прије три године одборници у Броду су дигли руку за продају земљишта како би се створила прилика за отварање нових радних мјеста. Данас нема ни фабрике ни радника, земљиште је препродано, чак је и намјена промијењена.
Општина Брод - Фото: РТРС
Општина БродФото: РТРС

Све то није промакло истражним органима који за злоупотребе терете начелника општине Зорана Видића. Сумња се да је закључио уговор о продаји општинског земљишта са привредним друштвом из Градишке по цијени нижој од тржишне, чиме је буџет општине оштећен за готово 300.000 КМ.

Видић одбацује оптужбе и каже да се против њега води монитарн процес.

Тврди да је све рађено по закону. Земљиште површине око 36.000 метара квадратних у Улици Бродског батаљона у петој пословној зони продато је по цијени од седам КМ по квадрату. Видић признаје да се одустало од првобитног плана да се изгради производни погон и запосле нови радници.

- У међувременену је земљиште препродано и промијенила се намјена, али ће се градити царински терминал који је нама у интересу, јер се постојећи налази у близини школе, 70 метара од средње школе - наводи Видић.

Видић тврди да се против њега води монтирани процес, а да иза свега стоје поједини чланови локалног СНСД-а и Социјалистичке партије.

Опширније у прилогу: