latinica  ћирилица
11/06/2024 |  19:09 ⇒ 19:27 | Аутор: РТРС

Општенародним јединством одговорити на изазове (ВИДЕО)

Покрет "Одбрана Српске" организовала је данас у бањалучком насељу Чесма народну трибину под називом "Угрожена Српска-одлучан одговор".
Трибина Покрета "Одбрана Српске" - Фото: РТРС
Трибина Покрета "Одбрана Српске"Фото: РТРС

Предсједник Покрета "Одбрана Српске" Дарко Матијашевић рекао је да одржани Свесрпски сабор дао одлучан национални одговор државничким приступом предсједника Српске и Србије Милорада Додика и Александра Вучића којим је трасирано општенационално српско питање у будућности.

Матијашевић је нагласио да ће овај покрет, заједно са популацијом која је, како каже, најзаслужнија за одбрану Српске, наставити да даје пуну подршку институцијама Српске и предсједнику Додику.

- Српска је угрожена, како споља, тако и изнутра. Судски процес који је монтиран у Сарајеву је покушај удруженог настојања Кристијана Шмита и његових саучесника да политички елиминишу Додика. Морамо бити јасни - то је удар на Српску и српски народ - рекао је Матијашевић.

Он је нагласио да Српска има капацитет да одговори изазовима, а тај капацитет, како је истакао, је општенародно јединство.

Савјетник предсједника Републике Марко Ромић поручио је да је вечерашња трибина одржана у атмосфери Свесрпског сабора који је завршен прије неколико дана у Београду.

- Свесрпски сабор представља позитивно духовно озрачје за све Србе с ове стране Дрине. Његова порука је да се морамо окупљати и бити јединствени и имати непосредан контакт са грађанима које ове теме занимају - нагласио је Ромић.

Он је истакао да трибина "Угрожена Српска-јасан одговор" окупља забринуте грађане свих насеља у Бањалуци који желе да се информишу о дешавањима на политичкој сцени у Српској.