latinica  ћирилица
11/06/2024 |  11:12 ⇒ 12:07 | Аутор: banjaluka.net

АМКК Бањалука: Дрон који се сударио са хеликоптером МУП-а није ангажован од стране нашег клуба

Дрон који се током трке у Залужанима у недјељу сударио са хеликоптером МУП-а Републике Српске у приватном је власништву и није ангажован од стране Ауто мото картинг клуба Бањалука. Саопштили су ово из поменутог клуба, наводећи да је трка регуларно пријављена МУП-у.
Дрон (Фото: EPA/CRISTOBAL GARCIA, илустрација) -
Дрон (Фото: EPA/CRISTOBAL GARCIA, илустрација)

Како су навели у саопштењу, полицијски службеници су присуствовали трци, те нису упозорили власнике летјелица да је снимање забрањено.

- На трци су била присутна два дрона која су снимала цијело вријеме. Власнике дронова наш клуб није ангажовао, нити нас снимање интересује. Колико смо упућени, власник дрона који се сударио са хеликоптером је идентификован у полицији и он нема апсолутно никакве везе са организацијом трке - навели су из Ауто мото картинг клуба Бањалука.

Током картинг трке у Залужанима у недјељу дошло је до судара дрона који је снимао трку и хеликоптера МУП-а Републике Српске.

До несреће је дошло приликом слијетања хеликоптера у Центар за обуку МУП-а Републике Српске. Како су навели присутни на овој трци, хеликоптер је летио ниско, те је ударио у дрон.

- Лице у чијем власништву је дрон није имало дозволу да га користи у овој зони, нити нам је употреба дрона најављена. Када је дошло до несреће, власник је побјегао, али је убрзо пронађен - речено је за портал banjaluka.net.

Полиција је након судара изашла на терен и обавила увиђај, те је случај прослијеђен надлежним институцијама. Власник је идентификован и биће криминалистички обрађен. Неће бити лишаван слободе, а против њега ће бити поднесен извјештај за учињено КД "Оштећење или одузимање ствари".