latinica  ћирилица
11/06/2024 |  08:54 ⇒ 17:52 | Аутор: РТРС

Стојичићева у радној посјети Лакташима (ВИДЕО)

Министарка просвјете и културе Жељка Стојичић у радној је посјети Лакташима. Са представницима градске управе посјетила је Основну школу "Десанка Максимовић" у Трну, гдје ће од наредне године бити организован продужени боравак за 150 ђака у новоизграђене три просторије.
Жељка Стојчић у Лакташима - Фото: РТРС
Жељка Стојчић у ЛакташимаФото: РТРС

Стојичићева је изразила задовољство што ће ова школа у новом дограђеном дијелу имати адекватан простор за организовање продуженог боравка.

Истакла је значај уложених напора Града Лакташа да у овој школи обезбиједи дневни боравак за малишане, те рекла да ће ресорно министарство дати подршку у проналажењу радног кадра.

Градоначелник Лакташа Мирослав Бојић каже да је постојала велика потреба родитеља који живе у Трну да се организује дневни боравак за малишане, јер има велики број првачића које уписују ову школу.

Директор ОШ "Десанка Максимовић" Радослав Савановић изразио је задовољство што је школа успјела да обезбиједи продужени боравак за малишане, те да ће наредне школске године ту бити 115 ученика, у четири групе.

Министарка Стојчић и градоначелник Мирослав Бојић посјетили суи градилиште Средњошколског центра у Лакташима.

Том приликом она је истакла да је ово вриједна инвестиција, јер ће се ту школовати ученици за средње стручно образовање и опште образовање.

Стојичићева је истакла да ће то допринијети да се привредницима, којих је у овом граду све више, омогући да задовоље потребе за радницима, те планирају свој развој.

- Овдје би требало да буду смјештене три стручне школе, електротехничке, машинске и медицинске струке, што је прилагођено привредним капацитетима који дјелују у Лакташима, а биће и смјер гимназије - рекла је Стојичићева.

Она је напоменула да је изградња Средњошколског центра у Лакташима резултат добре сарадње локалне заједнице, Министарства и привреде.