latinica  ћирилица
11/06/2024 |  08:26 ⇒ 08:27 | Аутор: СРНА

Жунић: Вријеме и народ показаће важност Декларације, а слуге страних амбасада то никада неће препознати

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Игор Жунић истакао је да је 9. јануар дан који је светиња за све, за сваког човјека у Републици Српској, светиња за коју су гинули и коју су одбранили у миру.
Игор Жунић - Фото: РТРС
Игор ЖунићФото: РТРС

- Девети јануар ће остати најзначајнији датум по Закону о празницима Републике Српске. Дан када је Српска настала и опстала. СНСД никада неће дозволити да било ко дира у светиње које су обиљежје нашег настанка и нашег вјечног трајања на овим просторима - нагласио је Жунић у изјави за Срну.

Он је навео да је у Београду донесен историјски документ који ће дефинисати заједничку будућност свих Срба који живе са обје стране Дрине и свих Срба којима је мајка и матица Србија.

- Изјаве које долазе од опозиције у Српској су изјаве против јединства српског народа, против заједничке будућности. Нису вриједни ни помена они који су били спремни да укину полицију Републике Српске, они који за свако мишљење иду у стране амбасада, они који су за референдум о Дану Републике Српске говорили да је анкета, они који не схватају политички тренутак у којем се Срби налазе и они који су због мало предизборног популизма спремни да пљују по Декларацији као најважнијем документу у савременој историји српског народа - подсјетио је Жунић.

Он је истакао да ће вријеме и народ показати колико су важне одлуке које су донесене у Београду, а то никада неће препознати слуге страних амбасада и то никада неће подвалити српском народу колико год да су плаћени да то ураде.

- Српски народ је мудар народ и ово је вријеме мудрих одлука, а не ситног и јефтиног политичарења које нуди опозиција погурана страним новцем - поручио је Жунић.

Свесрпски сабор српског народа Републике Србије и Републике Српске 8. јуна усвојио је Декларацију о заштити националних и политичких права и заједничкој будућности српског народа с циљем очувања мира, стабилности, националног, културног и вјерског идентитета, као и интензивирања и продубљивања сарадње и међусобне заштите.