latinica  ћирилица
10/06/2024 |  20:35 ⇒ 13/06/2024 | 13:35 | Аутор: РТРС

Додик: Они који данас владају Европом немају подршку (ВИДЕО)

На европској сцени се мијењају политички обрасци који су до сада били познати, шаље се важна порука, а то је да они који данас владају Европом немају подршку своје базе, што је видљиво након избора за Европски парламент, истакао је предсједник Републике Српске Милорад Додик у Специјалу РТРС-а.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

Додик је рекао да су ови избори показали да су изгубили носиоци глобалне политике ЕУ о да је ријеч о очекиваном "политичком земљотресу".

Додик је рекао да ће управо они који немају подршку сопствене базе, покушати да очувају своје привилегије, али је чињеница да се промјене дешавају, те како наводи, долази вријеме када ће се чути глас далеко важнијих људи.

Он је истакао да су, међу тим партијама чији ће се глас чути, и многи пријатељи Републике Српске.

- Радујем се побједи политичких партија које су окупљене око тог центра којем припада и премијер Мађарске Виктор Орбан. Мађарска политика је пријатељска политика, која је нама веома јасна. Прави избори су национални, оно што они зову национални избори у оквиру држава чланица, многе земље ће пролазити кроз то, али чињеница да ви сада на Европским изборима немате подршку актуелне власти, јасно говори о свему - додаје Додик.

Он каже да су тренутни носиоци глобалне политике Европске уније изгубли на политичкој сцени.

- Изгубили су и француски предсједник Емануел Макрон и њемачки канцелар Олаф Шолц. Ако је ишта добро од тих европских избора, јесте о што су кренула рашчишћавања на унутрашњем државном и националном нивоу - напомиње Додик.