latinica  ћирилица
10/06/2024 |  18:23 ⇒ 18:25 | Аутор: РТРС

Завршена вјежба на полигону на Мањачи (ФОТО)

У Центру за борбену обуку у касарни Оружаних снага БиХ "Мика Боснић" на Мањачи данас је успјешно завршена вјежба "Динамичан одговор 24-4" на којој су представљене оперативне способности припадника Оружаних снага БиХ.
Војна вјежба ОС БиХ на Мањачи - Фото: Уступљена фотографија
Војна вјежба ОС БиХ на МањачиФото: Уступљена фотографија

У вјежби су припадници Оружаних снага БиХ показали изузетан ниво обучености и професионализма, а учествовали су припадници команди и јединица Четврте пјешадијске бригаде и придружених састава из других јединица Оружаних снага БиХ, саопштено је из Министарства одбране у Савјету министара.

Током вјежбе изведено је бојево гађање личним наоружањем и минобацачима, борба у урбаним насељима, као и медицинска евакуација, а представљене су оперативне способности припадника Оружаних снага БиХ.

Уступљена фотографија

Циљ је била процјена спремности и обучености приликом извођења широког спектра операција и представљање оперативних способности припадника Четврте пјешадијске бригаде Оружаних снага БиХ.

- У оквиру вјежбе примјењиваће се нови концепт институционалног спољног оцјењивања оперативних способности, команди и јединица Оружаних снага БиХ по НАТО концепту оперативних способности, оцјењивања и повратних информација с циљем достизања степена интероперабилности са НАТО стандардима - наводи се у саопштењу.

Уступљена фотографија

Осим начелника Заједничког штаба Оружаних снага БиХ генерал-пуковника Гојка Кнежевића, присутни су били замјеник начелника за ресурсе Заједничког штаба Оружаних снага БиХ генарал-мајор Мирсад Ахмић, замјеник начелника за операције генерал-мајор Томо Коленда, командант Команде за подршку Оружаних снага БиХ генерал-мајор Здравко Резо, замјеник команданта Команде за подршку Оружаних снага БиХ за операције бригадир Јасмин Чајић, те представници Еуфора и НАТО-а у БиХ.

Вјежба "Динамичан одговор 24-4" трајала је од 3. јуна.