latinica  ћирилица
10/06/2024 |  16:59 ⇒ 17:01 | Аутор: Блиц

Рама одбио да се састане са Куртијем

Премијер Албаније, Еди Рама, који борави данас у Приштини, одбио је да се састане са премијером привремених приштинских институција, Аљбином Куртијем.
Еди Рама (Фото: EPA-EFE/LUDOVIC MARIN) -
Еди Рама (Фото: EPA-EFE/LUDOVIC MARIN)

То је речено у Куртијевом кабинету уз коментар да се на основу дневног реда чини да се Рама састаје са онима за које сматра да је потребно да усклади односе.

– Наведено је и да су привремене институције позвале Раму да 12. јуна присуствује једном догађају, али да им је речено да није могуће да он буде присутан. На основу досадашњег дневног реда, чини се да се у Приштини премијер Албаније, Рама, састаје са онима са којима сматра да треба да усклади своје односе. С друге стране, Курти позвао је премијера Раму на активности поводом обиљежавања 25. годишњице ослобођења Косова 12. јуна, а Рамин кабинет нас је обавијестио да неће моћи да буде присутан – рекао је портпарол владе, Перпарим Кријезиу.

Рама се данас на Косову састао са предсједницом привремених приштинских институција, Вјосом Османи, преноси Блиц.

То није први пут да се Рама и Курти нису састали – претходно се догађало да или Курти то не жели или да га Рама игнорише на скуповима, а посљедњи случај забиљежен је на самиту ЕУ и Западног Балкана у Котору када је Рама игнорисао Куртија, а у једном тренутку чак и одбио да устане да би се руковао са њим.