latinica  ћирилица
10/06/2024 |  13:26 ⇒ 13:33 | Аутор: ТАНЈУГ

Вучевић захвалио Мексику на уздржаном ставу о резолуцији о Сребреници

Предсједник Владе Србије Милош Вучевић пренио је данас, у разговору с амбасадором Мексика у Београду Карлосом Феликсом, захвалност тој земљи на уздржаном ставу приликом гласања о резолуцији о Сребреници у Генералној скупштини УН.
Милош Вучевић и Карлос Феликс  (Foto:TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ) -
Милош Вучевић и Карлос Феликс (Foto:TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ)

Вучевић је истакао да ова резолуција неће никако допринијети стабилизацији прилика у региону, нити побољшању односа између српског и бошњачког народа, саопштено је из Владе.

Нагласио је да Србија веома цијени подршку Мексика по питању територијалног интегритета и суверенитета и чврст став да не признаје једнострано проглашену независност тзв. Косова.

Вучевић је подвукао да потенцијал за јачање економске сарадње, која је заснована на традиционалном пријатељству и блискости два народа, постоји у областима пољопривреде и индустрије.

Вучевић је поручио да је Мексико земља коју Србија изузетно цијени и да се, као предсједник Владе, радује будућој сарадњи, као и скорим посјетама на високом и највишем нивоу из те земље, што ће означити добар нови почетак у билатералним односима.

Феликс је рекао да су односи двије земље пријатељски и да их повезује искрена подршка и пренио да Мексико неће промијенити своју позицију по питању Косова и Метохије.

Он је честитао предсједнику Владе Србије Милошу Вучевићу на преузимању нове функције и предао писмо честитке предсједнице Мексика Клаудије Шајнбаум.