latinica  ћирилица
09/06/2024 |  16:48 ⇒ 19:43 | Аутор: РТРС

МУП Српске се опростио од страдалог полицајца

Посао полицајца никада није једноставан и лак, јер излазак на било коју интервенцију с циљем очувања јавне безбједности може завршити трагедијом, попут јучерашње када је смртно страдао Миодраг Савић, објавило је Минитарство унутрашњих послова Републике Српске.
МУП Републике Српске - Фото: РТРС
МУП Републике СрпскеФото: РТРС

Из МУП-а истичу да је Савић поносно носио и држао до плаве униформе, те да је погинуо приликом извршавања послова и задатака.

Како наводе, није стигао да дочека свој 27. рођендан, који је 29. августа.

- Са 21 годину уписао је нашу Полицијску академију, након чега је у јуну 2019. године почео да ради као полицајац у Полицијској станици Лазарево. Прецизан, одговоран и беспрекоран у извршавању повјерених задатака био је до задњег дана - објављено је да страници МУП-а на друштвеним мрежама.

Живио је, истичу, пуним плућима, у срцу чувајући љубав за породицу, пријатеље и аутомобиле које је страсно волио.

Уз изразе саучешћа породици, из МУП-а наводе да ће сахрана страдалог Савића бити сутра на гробљу у бањалучком насељу Куљани.

Полицајац Миодраг Савић смртно је страдао у судару на раскрсници у Бањалуци, док су два полицијска службеника и возач другог аутомобила повријеђени, саопштено је јуче из бањалучког Окружног јавног тужилаштва.

Полицијски службеници били су у возилу Министарства унутрашњих послова Републике Српске приликом обављања радних задатака.