latinica  ћирилица
09/06/2024 |  14:13 ⇒ 14:14 | Аутор: СРНА

Којић: Свесрпски сабор показао да Србе никакве резолуције не могу представити геноцидним

Свесрпски сабор показао је да Срби са обје стране Дрине дишу као један, да су свјесни свих изазова и да их никакве резолуције не могу представити геноцидним, оцијенио је предсједник Скупштине Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Бранимир Којић.
Бранимир Којић - Фото: РТРС
Бранимир КојићФото: РТРС

Којић је рекао Срни да се јуче још једном показало да је Дрина кичма српског народа, а не граница.

Према његовим ријечима, показало се да српски народ никакве резолуције не могу представити свијету како други желе јер Срби нису геноцидни.

- Изузетно нас радује што ће Србија и Република Српска заједно градити два споменика која ће презентовати истину о нашем страдању и геноциду који смо преживјели у прошлости, али и наставити заједничким снагама на доказивању истине о страдању Срба у Одбрамбено-отаџбинском рату - истакао је Којић.

Радује, каже и то, што ће ученици из Србије на екскурзије долазити у Републику Српску и имати прилику да обиђу многа стратишта и чују истину о страдању својих сународника.

Којић је нагласио да му је част што су имали прилику да лично захвалити предсједнику Србије Александру Вучићу за све оно што је урадио за Републику Српску и српски народ, поготово када је ријеч о резолуцији о Сребреници.

- Посебну захвалност дугујемо предсједику Скупштине Ани Брнабић која нас је угостила и пружила нам подршку у нашем даљем раду, те нам чврсто обећала да су њена врата широм отворена за породице српских жртава - навео је Којић.

Ово је била прилика и да породице погинулих и нестали разговарају са посланицима Скупштине Србије и Црне Горе, које су позвали да присуствују централном обиљежавању страдања Срба у Средњем Подрињу 6. јула.