latinica  ћирилица
09/06/2024 |  13:24 ⇒ 16:49 | Аутор: sputniknews.com

Вучић: Запад нема добре карте у борби против Путина

Предсједник Србије Александар Вучић сматра да Европљани веома потцјењују Владимира Путина и да немају, како је навео, добре карте у рукама у борби против руског лидера.
Александар Вучић (Фото: TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/ nr) -
Александар Вучић (Фото: TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/ nr)

У интервјуу за за швајцарски "Велтвохе" Вучић је, између осталог, одговорио и на питање о томе гдје су "црвене линије" Путина и гдје их Запад прелази у вези са одобрењем САД и Њемачке Украјини да користи њихово наоружање за нападе на руску територију, као и наводе западних медија да руски предсједник блефира када каже да ће бити посљедица.

- Ако се кладите на чињеницу да неко блефира, то значи да немате боље карте, већ само вјерујете да ваш противник има горе карте. И нисте сигурни у то, јер не знате и нисте видели његове или њихове карте - рекао је Вучић.

Лично бих увијек био веома опрезан и разборит када бих процењивао Путинову вољу или његове могуће наредне кораке, додао је предсједник Србије.

- Не могу да будем на његовом мјесту, не могу да гледам кроз његове очи, али вјерујем да ће ово само погоршати ситуацију. То никоме неће помоћи, само ће додатно погоршати ситуацију - нагласио је Вучић.