latinica  ћирилица
09/06/2024 |  11:42 ⇒ 20:05 | Аутор: РТРС

Козарска Дубица: Објекат у власништву компаније Цептер биће адаптиран у вртић (ФОТО/ВИДЕО)

У Козарској Дубици организована је примопредаја објекта у власништву компаније Цептер, који је Задужбина "Филип Цептер" поклонила овој општини.
Козарска Дубица - Фото: РТРС
Козарска ДубицаФото: РТРС

Објекат, на улазу у Козарску Дубицу, требало би да буде адаптиран у вртић. Примопредаји је присуствовао и предсједник Српске Милорад Додик.

Цептер је рекао да му је част и привилегија да може да на неограничено вријеме уступи дјеци Козарске Дубице објекат за вртић који ће моћи да прими до 300 дјеце.

- Ту смо да им донесемо и промовишемо и неке нове вриједности и радујем се самом почетку. Радујем се онима који су објекат прихватили - рекао је Цептер.

Додик у Козарској Дубици (фото: РТРС)

Додик је указао на емотивну везаност Филипа Цептерс за родно мјесто и захвалио му за идеју и спремност да да на кориштење један такав објекат који ће бити дограђен за 300 дјеце.

- То значи да је трајно ријешено питање смјештаја дјеце у вртићу овдје у Дубици - рекао је Додик.

Он је најавио да ће бити уређена инфраструктура око објекта и направљен кружни ток, а да ће из републичких извора бити обезбијеђен новац за адаптацију објекта и набавку одговарајућих садржаја како би вртић што прије почео са радом.

Откривање спомен -плоче на објекту који ће бити вртић (фото: РТРС)

Начелник општине Козарска Дубица Раденко Рељић рекао је да је ријеч о великој донацији компаније "Цептер" с обзиром да годинама постоји проблем са недостатком капацитета у постојећим вртићима у које не може да се упише више од 50 одсто дјеце.

Објекат Цептер у Козарској Дубици (Фото: РТРС)

Додик у Козарској Дубици (фото: РТРС)

Дјеца у Козарској Дубици (фото: РТРС)