latinica  ћирилица
08/06/2024 |  18:14 ⇒ 21:02 | Аутор: РТРС

Додик и Вучић посјетили Народни музеј (ФОТО)

Предсједник Републике Српске Милорад Додик и предсједник Србије Александар Вучић обишли су Народни музеј у Београду, а у оквиру Свесрпског сабора "Један народ, један сабор - Србија и Српска".
Милорад Додик и Александар Вучић у посјети Народном музеју - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Милорад Додик и Александар Вучић у посјети Народном музејуФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Посјета музеју услиједила је након централног обиљежавања манифестације на Тргу републике у оквиру кога је одржан културно уметнички програм и на коме су Вучић и Додик говорили окупљеним грађанима.

Вучић је рекао да ће Србија покушати да откупи сва српска умјетничка дјела која се налазе на аукцијама, као и да постоји могућност да је пронађен заручни прстен књегиње Милице.

- Ми се трудимо да вратимо све у земљу што се налази на аукцијама. Покушаћемо да као држава то купимо и да вратимо у земљу и предамо Народном музеју. И још неколико књига, али ово је најважније - рекао је Вучић.

Он је истакао и да је Народни музеј као институција национално благо, али да није посјећена у оној мјери у којој заслужује и позвао све људе из цијеле Србије и Републике Српске, Црне Горе и других крајева да га посјете.

- Позвао бих све људе да дођу у Народни музеј. Позивам људе из Београда, цијеле Србије, Републике Српске, Црне Горе и да дођу и виде. Невјероватне ствари имамо - поручио је Вучић приликом обиласка.

Музеј су са Додиком и Вучићем посјетили и министри културе Србије и Српске Никола Селаковић и Жељка Стојичић.