latinica  ћирилица
08/06/2024 |  10:04 ⇒ 12:22 | Аутор: РТРС

Ђурђевић Стаменковски: Немамо разлога да се преиспитујемо, положили смо испит зрелости (ВИДЕО)

У овим судбоносним тренуцима за српски народ ми нисмо савили кичму, нисмо поклекли, супроставили смо се намјери да нас неко жигоше, да нас осуди и осрамоти, рекла је министарка за бригу о породици и демографију у Влади Србије Милица Ђурђевић Стаменковски.
Милица Ђурђевић Стаменковски - Фото: РТРС
Милица Ђурђевић СтаменковскиФото: РТРС

Она је навела да је јединство српског народа увијек било значајно кроз историју и да, када се осврнемо на одређене догађаје у нашој прошлости, ми обично јадикујемо што тада нисмо били сложни.

- Данас немамо разлога да се преиспитујемо, зато што смо положили испит зрелости. Сложни смо, јединствени смо, повезали смо стратешки Републику Српску са Србијом и то више није само слово на папиру, то није само изговорена ријеч. Конкретно се нешто ради, министарства се повезују, потписују се споразуму. Министарство за бригу о породици Србије и Министарство породице, омладине и спорта Српске договориле су будуће догађаје и поставиле камен темељац наше сарадње у жељи да се боримо да нас има са обје стране Дрине. Да Срби остану на својим огњиштима, да се рађају и раде, да буду поносни на своје поријекло и идентитет, а управо то овај сабор данас слави - истакла је Ђурђевић Стаменковски.

Додаје да у овим судбоносним тренуцима за српски народ ми нисмо савили кичму, нисмо поклекли, супроставили смо се намјери да нас неко жигоше, да нас осуди и осрамоти.

Показали смо да Србија има пријатеље и храброст - поручила је Ђурђевић Стаменковски.