latinica  ћирилица
08/06/2024 |  08:51 ⇒ 14:27 | Аутор: РТРС

УЖИВО - Први Свесрпски сабор - специјална емисија РТС-а и РТРС-а

У Београду ће данас бити одржан први свесрпски сабор под називом "Један народ, један сабор - Србија и Српска”.
Специјални програм - Фото: РТРС
Специјални програмФото: РТРС

Наша телевизија је са Радио телевизијом Србије припремила специјални програм о свим догађањима током Свесрпског сабора.

Пренос и на нашем порталу.

Гости у студију су историчари Предраг Марковић и Раде Ристановић, економиста Горан Николић и политички аналитичар Александар Митић.

Специјалну емисију у студију РТС-а у Беграду водиће уредник Биљана Радуловић (РТС) и наш Александар Црквењаш.

Пратићемо и молебан из Храма Светог Саве који предводи патријарх српски Порфирије.

Током цијелог дана планиран је низ значајних догађаја у којима ће учествовати највиши званичници Републике Српске и Србије, предсједници Милорад Додик и Александар Вучић, премијери Радован Вишковић и Милош Вучевић, српски члан Предсједништва Жељка Цвијановић предсједници скупштина Ненад Стевандић и Ана Брнабић, министри, представници Срба из региона и великодостојници Српске православне цркве.

У 11.00 часова планиран је састанак предсједника Републике Србије Александра Вучића и Републике Српске Милорада Додика, српског члана Предсједништва БиХ Жељке Цвијановић, предсједника народних скупштина Републике Србије Ане Брнабић и Републике Српске Ненада Стевандића, предсједника влада Србије Милоша Вучевића и Републике Српске Радована Вишковића и патријарха српског Порфирија.

Тачно у подне биће одржана заједничка сједница влада Србије и Републике Српске у присуству двојице предсједника и црквених великодостојника.

У 13.00 планирана је размјена потписаних докумената у присуству предсједника Србије и Републике Српске, а потом ћемо чути и изјаве за медије Александра Вучића и Милорада Додика.

У Дому гарде на Топчидеру у 14.00 часова предсједници Републике Србије и Републике Српске са ресорним министрима обићи ће ветеране из Републике Србије и Републике Српске.

Централно обиљежавање манифестације "Један народ, један сабор – Србија и Српска" почиње у 17.00 часова на Тргу Републике, умјетничким програмом у коме ће учествовати више од три хиљаде умјетника.

Предсједници Републике Србије и Републике Српске са ресорним министрима обићи ће послије и Народни музеј, а цјелодневни програм завршава коктелом на крову ТЦ Галерија и ватрометом из Парка Републике Српске, на лијевој обали Саве.