latinica  ћирилица
03/06/2024 |  11:13 ⇒ 18:01 | Аутор: РТРС

Протест аутопревозника и шпедитера у Каракају (ФОТО/ВИДЕО)

У Каракају, код Зворника, одржан је протест аутопревозника и шпедитера који су, због затварања граничног прелаза "Мали Зворник - Каракај", усљед оштећења на мосту за возила тежа од пет тона, принуђени да користе алтернативне прелазе што изискује додатне трошкове.
Каракај - протести - Фото: РТРС
Каракај - протестиФото: РТРС

Након разговора са градоначелником Зворника Бојаном Ивановићем, одустали су од раније најављене блокаде магистралног путног правца Бијељина - Зворник-Братунац.

- Тендер за санацију моста у Каракају као и моста у Шепку очекује се да се распише ових дана, процјена је да би то трајало два-два и по мјесеца сам тендер, и онда пар мјесеци реконструкције комплетног моста у Каракају и онда и у Шепку - истакао је Ивановић.

Представник шпедитера и привредника Зворник Славко Мијатовић додао је да до 8. априла, од када је мост затворен, циркулисало 400-600 камиона с обје стране, а данас по затварању моста је тај број сишао на укупно 12 комада.

- Имамо сада 10. јуна један састанак овдје у Зворнику, то је заслуга градоначелника, да се потврди пуштање моста Шепак, што е нама изузетно послије овога свега. Обећано је, чекаћемо до тада. 10. јуна, ако не буде договорено ништа и не испуне обећање, онда идемо радикално - додао је представник удружење аутопревозника Зворник Споменко Парић.