latinica  ћирилица
30/05/2024 |  18:46 ⇒ 18:52 | Аутор: СРНА

Инспектори из Министарства пољопривреде и фирма из Даниловграда оштетили буџет за 18.000 евра

У оквиру полицијске акције кодног имена "Блинкер" поднијете су двије кривичне пријаве Основном државном тужилаштву у Подгорици против седам особа и једне фирме, саопштила је Управа полиције Црне Горе.
Полиција Црне Горе (фото: архива/EPA-EFE/BORIS PEJOVIC) -
Полиција Црне Горе (фото: архива/EPA-EFE/BORIS PEJOVIC)

Како наводе из Управе полиције, сумња се да су Д.К.П, Г.Б, Д.В, М.В, Б.М, и ДОО "У.В. Вуковић" Даниловград извршили више кривичних дјела чијим је извршењем наступила штета по буџет Црне Горе већа од 18.000 евра.

- Међу пријављеним особама су и инспектори Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, који су како се сумња, извршили кривична дјела злоупотреба службеног положаја - саопштила је Управа полиције.

Остала осумњичена физичка лица терете се за кривична дјела злоупотреба службеног положаја путем помагања, као и злоупотреба положаја у привредном пословању, док се фирми "У.В. Вуковић" Даниловград на терет ставља кривично дјело злоупотреба положаја у привредном пословању.

Службеници Сектора за борбу против криминала посумњали су да су наведени инспектори Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде злоупотријебили свој службени положај и омогућили Б.М. добијање развојне премије у сточарству за 2023. годину, иако су знали да није остварио право.

Они су на тај начин овом лицу омогућили стицање противправне имовинске користи у укупном износу од 5.900 евра, а на директну штету буџета Црне Горе.

У другом предмету су ова лица осумњиченима Д.В. и М.В. и њиховом правном лицу ДОО "У.В. Вуковић" Даниловград омогућили добијање премија у мљекарству за пет мјесеци чиме су им омогућили стицање противправне имовинске користи од 12.414 евра, на директну штету буџета Црне Горе, наводе из Управе полиције.