latinica  ћирилица
26/07/2024 |  21:31 ⇒ 21:31 | Аутор: ТАНЈУГ

У Црној Гори ослобођено 11 заробљених миграната, ухапшена три Пакистанца

Три држављанина Пакистана ухапшена су у Црној Гори, код граничног прелаза Божај, због сумње да су отели друге мигранте, а ослобођено је 11 заробљених миграната, над којима је вршено насиље, саопштио је данас вршилац дужности помоћника директора Управе полиције за Сектор за борбу против криминала Лазар Шћепановић.
Мигранти -
Мигранти

Он је рекао да је у јучерашњој акцији био ангажован већи број полицајаца из СБПОК-а, Граничне полиције, Противтерористичке и Посебне јединице полиције и Регионалног центра безбједности, преносе Вијести.

Шћепановић је навео да су имали кризну ситуацију гдје је од једне криминалне групе заробљена мигрантска група над којом је вршено насиље.

-На основу обавјештајних података које смо добили од Албаније, у пограничном појасу у Божају једна криминална група миграната је ограничила кретање већој групи миграната и вршила насиље, тјелесне повреде, изнуђивала новац и наносила тешке тјелесне повреде - додао је он.

Шћепановић је саопштио да је акција трајала неколико сати и да су имали талачку ситуацију гдје је ослобођено 11 миграната, седам из Египта четири из Сирије.

Ухапшена су три Пакистанца, којима се на терет ставља кривично дјело отмица и изнуда, наводе Вијести.

В.д. помоћника директора УП за Сектор граничне полиције Милутин Васиљевић рекао је да 11 миграната тренутно борави у Прихватилишту за странце.

Васиљевић је навео и да је у Црној Гори регистрован велики број миграната откад је почела мигрантска криза, и да је број миграната био на врхунцу 2022. године, када је у тој земљи боравило 8.550 миграната.

У 2024. је тај број опао на 1.707, наводе Вијести.