latinica  ћирилица
30/05/2024 |  14:56 ⇒ 15:24 | Аутор: РТРС

Почео седми Мото фест у Бањалуци (ФОТО)

На бањалучкој тврђави Кастел данас је и званично почео седми Мото фест, који ће у град на Врбасу до 1. јуна довести на хиљаде љубитеља двоточкаша из земље, региона али и иностранства.
Мото фест Бањалука - Фото: Уступљена фотографија
Мото фест БањалукаФото: Уступљена фотографија

- Први гости, драги пријатељи из Аустралије, Србије и Словеније, стигли су вече прије званичног почетка и смјестили се у фестивалски камп који је лоциран испред зидина тврђаве Кастел - истакао је Синиша Праштало, предсједник Мото клуба "Стршљен", који је и организатор овог догађаја.

Како је навео, све је спремно за успјешну реализацију још једног Мото феста, а све посјетиоце очекује богат и занимљив програм.

- Данас у 12.00 часова отворен је Мото сајам, на којем је ове године још већи број излагача најпознатијих мото брендова и мото опреме. Очекују нас и дневне свирке у бикерс корнеру гдје ће током три дана наступити четири феноменална бенда - Stringsi / Sevdah Rock Connection / Riff Band / Domino Efekt. Добре музике и атмосфере неће недостајати ни у вечерњим сатима када нас током три вечери очекују наступи бендова Електрични оргазам / Јурица Пађен & Аеродром / Бомбај Штампа / Миле Кекин / Атеист Рап / Смак+ / Џа или Бу / Рок Апотека /Django & Space Cowboys - нагласио је Праштало.

Он је посебно истакао богат и садржајан програм који све посјетиоце очекује у суботу, 01. јуна, када ће се од 11 до 13 часова одржати Дјечији Мото фест уз наступ дјечијег хора Врапчићи, те Мото дефиле у којем је најавио учешће неколико хиљада бајкера, а посебна новина је и Extreme Day World Tour, јединствене егзибиције стунт возача које до сада нису реализоване у БиХ.

- За вријеме овогодишњег Мото феста, биће реализована хуманитарна томбола, за коју смо припремили богат наградни фонд, а сви приходи од томболе биће донирани за изградњу куће "Предах" у Бањалуци, за привремено и дугорочно збрињавање дјеце, младих и одраслих са сметњама у развоју - рекао је Праштало.

Мото фест Бањалука (Уступљена фотографија)

Он је позвао све посјетиоце Мото феста да позову хуманитарни број 1414 и на тај начин донирају 1 КМ за подршку овој акцији.

Конференцији је присуствовао и Матија Подхрашки, један од најбољих стунт возача у Европи, који је задужен за комплетан стунт програм који ће се током три дана реализовати на Мото фесту.

Подхрашки је истакао да ће овогодишње егзибиције бити заиста посебне и никада виђене на овим просторима.

А великом броју стунтера из БиХ, Србије, Хрватске и Словеније, који ће се представити учесницима Мото феста ове године у оквиру посебног програма Extreme Day World Tour, који ће бити реализован у суботу, придружиће се и стунт возачи из Грчке и Њемачке.

Прес конференцији присуствовала је и Јелица Лубура испред Ауто-мото Савеза Републике Српске, која је посебно скренула пажњу на безбједност саобраћаја, и позвала све посјетиоце Мото феста да воде рачуна у саобраћају, придржавају се саобраћајних правила, користе неопходну и прописану опрему, како ради своје безбједности, тако и ради безбједности свих остали учесника у истом, а све у циљу смањења броја саобраћајних незгода на нашим путевима.

Тихомир Тадић, инспектор за безбједност саобраћаја у сектору полиције ПУ Бањалука, такође је упутио апел свим возачима да се придржавају саобраћајних прописа како би се избјегли инциденти на путевима.

- ПУ Бањалука и МУП Републике Српске од самог почетка су имали добру сарадњу са организаторима Мото феста и није било инцидената у реализацији истога, а надамо се и вјерујемо да ће тако бити и ове године - истакао је Тадић.

Наредна три дана, тврђава Кастел и бањалучке улице биће главно мјесто окупљања бајкера из земље, регије и иностранства.

Улаз за све бајкере је бесплатан.

За све оне који желе да буду дио најбоље мото забаве у регији и уживају у одличном концертном програму у вечерњим сатима, улазнице могу да купе на улазу у тврђаву Кастел.

Цијена једнодневне улазнице је 15 КМ.