latinica  ћирилица
29/05/2024 |  16:43 ⇒ 20:10 | Аутор: РТРС

Мајдов у Језеру: Сва дјеца да имају услове за бављење спортом (ФОТО/ВИДЕО)

Амбасадор Србије у БиХ Иван Тодоров у Језеру је разговарао са руководством општине о развојним пројектима у овој локалној заједници које финасијски помаже Влада Србије. Амбадасaдор је, заједно са Немањом Мајдовом свјетским и европским прваком, поклонио спортску опрему Џудо клубу у овој општини.
Мајдов у Језеру - Фото: РТРС
Мајдов у ЈезеруФото: РТРС

Тодоров је са Мајдовом и његовим оцем Љубишом посјето Основну школу "Вук Караџић". Ђацима су уручили спортску опрему.

Тодоров је нагласио да је данашња донација спортске опреме основној школи у Језеру тек почетак сарадње, те да ће у будућности тренери бити едуковани на семинарима у Србији за рад са дјецом, а биће успостављена и сарадња у свим спортовима који имају спортске секције у овој општини, а то су кошарка, фудбал, џију-џица, џудо.

- На пут од хиљаду миља креће се првим кораком, а тај први корак у општини Језеро био је изградња спортске сале "Србија" уз подршку Владе Србије, док је други био формирање секција, клубова и Спортског друштва "Језеро" - рекао је Тодоров. 

Мајдов, који је обезбиједио и учешће на Олимпијским играма, одушевљен је дочеком и ентузијазмом малишана који тренирају џудо. Занимљиво је да је прву титулу шампиона Српске освојио 2009. године на шамипонату у Мркоњић Граду. Каже да га за овај крај вежу лијепе успомене.

- Искрено се надам да је међу овом дјецом један од будућих шампиона. Наша мисија је да сва дјеца имају адекватне услове да испуне своје снове, да постигну најбоље спортске резултате, учествују на Олимпијским играма, те можда буду и прваци свијета - поручио је Мајдов.

Мајдов је упутио позив младим џудстима из Језара да буду гости кампа Академије Мјадов у Источном Сарајеву.

Начелница Језера Снежана Ружичић рекла је да је велика част угостити шампиона као што је Немања Мајдов, као и представнике Србије која је помогла изградњу спортске сале "Србија" у овој општини.