latinica  ћирилица
29/05/2024 |  13:36 ⇒ 14:09 | Аутор: РТРС

"Run&More Weekend" - све боје авантуре у Бањалуци спремне (ФОТО)

Дивљим кањоном Врбаса, преко мистичног Кастела до најбрже тркачке стазе у БиХ.
"Run&More Weekend" - Фото: Уступљена фотографија
"Run&More Weekend"Фото: Уступљена фотографија

Три, два, један... Све боје авантуре у Бањалуци су спремне. Бојиш се?

Авантуристи са свих старана свијета куцају на врата Бањалуке. Повезује их брзина, снага, храброст, слобода н јунски почетак у Бањалуци.

На зеленој, прозрачној и званично најбржој стази у БиХ своје најбоље километре освајаће хиљаде елитних тркача и рекреативаца.

"Vivia Run & More Weekend"нуди терен идеалан за помјерање властитих граница, али и постизање олимпијских норми. Рекордни разултат (1:02:31), који је у граду на Врбасу постигао је Паул Тионгик из Кеније, а који чека да буде оборен.

Сертификат AIMSA-a. И више... "Metromedia RMC" Полумаратон (1-2. јун) слави десети рођендан и части екипу.

"Run&More Weekend" (Уступљена фотографија )

Тркачи на 21 км могу рачунати на десет новчаних награда у мушкој и женској категорији, а најбржи Бањалучанин и најбржа Бањалучанка и на робне награде. Одмах на старту сви освајајају котизације за најлуђу Nectar Color Fun Run и тркачке пакете богате поклонима спонзора.

Видимо се у облаку боја?

Јединствен фестивалски концепт на Балкану доноси адреналинску авантуру свим генерацијама. Уз централни Metromedia RMC Бањалука Полумаратон (2. јуна) трчимо Imlek RMC 10k и G-Drive 5k Team Run. Школарци и предшколци на стази су у оквиру Intersport School Run i Tropic Bambini Maratona (1. јуна). Дјевојчице и дјечаци до 7 година старости обавезно трче у друштву родитеља, старатеља или волонтера.

Хоће неко на баскет?

Сваки учесник фестивала има прилику да подржи развој спортске културе међу генерацијама које расту загледане у паметне телефоне – донирањем 2 КМ или продајом освојених километара здравља.

"Run&More Weekend" (Уступљена фотографија )

Новац усмјеравамо Покрету "Марина Маљковић" који на кошаркашки терен изводи дјевојчице из Бањалуке. На крају правимо велику пријатељску утакмицу. Сви сте позвани.

Пријатељи фестивала су: Vivia, Metromedia Group, Imlek, G Petrol, Sport Vision, Tropic, Интерспорт, Нектар, Мтел, НЛБ банка, Предсједник Републике Српске, Министарство просвјете Републике Српске и Град Бањалука.

Идемо до Врбаса? Данас је тај дан.

Опасани бедемима властитох духа адреналинску авантуру можете употпунити на Свјетском рафтинг првенству у јединственом кањону Врбаса, и то од 27. маја до 2. јуна.

Нека прољећна експлозију спорта, забаве и боја упише Бањалуку и на вашу мапу незаборавних градова, и враћајте јој се попут рафтера са свих континената. Уз пјенушаве слапове и букове, који доживљај претачу од идиличног мира до врхунског узбуђења, осјетите праву авантуру. И још...

У прелијепом окружењу града богате историје, културе и зелених површина, нећете пронаћи само спортски изазов, већ и прилику за сјајан ноћни провод уз концерте на отвореном, ћевап свих ћевапа, освјежење из најискусније пиваре у БиХ.

Јесте ли већ резервисали смјештај? Пожурите!

Цијели свијет авантуриста у јуну је у Бањалуци. Па, и они на два точка. Седми по реду Мото Фест, Бањалука 2024, под слоганом "Live, Ride & Respect" биће одржан од 30. маја до 01. јуна на бањалучкој тврђави Кастел.

Живот и вожња по својим правилима, Олд Скул (стара школа) вриједности и неписани бајкерски код. На првом мјесту за све истинске љубитеље двоточкаша је увијек поштовање и част! Зато ове године, Мото Фест поносно вози под паролом: "Live, Ride & Respect!"!

Све што се судари доноси штету, осим позитивних енергија. Видимо се у облаку забаве!