latinica  ћирилица
29/05/2024 |  11:34 ⇒ 12:31 | Аутор: РТРС

Едукативно предавање "Провјерите, размислите, пријавите" у Градишци (ВИДЕО)

У оквиру кампање "Провјерите, размислите, пријавите", коју МУП Републике Српске у сарадњи са међународном организацијом "Амбер алерт Европе" реализује до 31. маја. службеници Полицијске управе Градишка одржали су едукативно предавање родитељима у Основној школи "Данило Борковић" , са циљем указивања на кораке које треба предузети у случају нестанка малољетног лица.
Едукативно предавање "Провјерите, размислите, пријавите" - Фото: РТРС
Едукативно предавање "Провјерите, размислите, пријавите"Фото: РТРС

Током едукативног предавања, полицијски службеници су објаснили и указали родитељима и запосленима, шта је потребно да ураде, који су кораци које требају да предузму, те које су то битне и значајне процедуре у случају нестанка дјетета.

У случају нестанка малог дјетета, најбитније је провјерити опасна и скривена мјеста на којима би се дијете могло налазити, затим уколико се ради о дјетету школског узраста, потребно је провјерити опасна мјеста у околини и код родитеља вршњака, а уколико се ради о тинејџеру, потребно је провјерити собу, друштвене мреже као и друге облике комуникације.

Случај нестанка дјетета се након наведених корака пријављује најближој полицијској станици или позивом на број телефона "122", без одлагања.