latinica  ћирилица
28/05/2024 |  11:23 ⇒ 18:00 | Аутор: РТРС

Латиновић: Значајни резултати у цјелокупном здравственом систему Српске (ВИДЕО)

Ресорно министарство интензивно је радило на стварању услова за унапређење заштите здравља грађана Републике Српске, те су постигнути значајни резултати у цјелокупном здравственом систему Српске, истакао је помоћник министра здравља Републике Српске Милан Латиновић.
Конференција "Здраве заједнице" - Фото: РТРС
Конференција "Здраве заједнице"Фото: РТРС

Латиновић је навео да су приоритети били изградња здравственог система и увођење савремених и квалитетних здравствених услуга.

- Предузимана је реконструкција постојећих и изградња нових објеката здравствених установа, набавка и опремање новом савременом медицинском опремом, увођење нових медицинских процедура и услуга, континуирана едукација здравствених радника - истакао је Латиновић у Бањалуци на првој конференцији "Здраве заједнице у БиХ".

Како он додаје, 11 општина и градова у Републици Српској учествовати у првој фази Пројекта "Здраве заједнице у БиХ" 2023-2027. године, за чије је финансирање Влада Швајцарске одобрила донацију.

Он је навео да ће у овом пројекту учествовати општине и градови: Мркоњић Град, Челинац, Лакташи, Прњавор, Добој, Шамац, Бијељина, Зворник, Власеница, Пале и Фоча.

ФОТО: РТРС