latinica  ћирилица
24/05/2024 |  17:02 ⇒ 20:42 | Аутор: РТРС

Сезона годишњих одмора је почела - које су омиљене дестинације? (ВИДЕО)

Сезона годишњих одмора је почела, Бањалучани се већ припремају за путовање. Бирају се Грчка, Турска, међутим и ове сезоне, једна од омиљених дестинације је црногорско приморје. Екипа Бањалучке панораме провјерила је на аеродрому у Маховљањима према којим љетним дестинацијама ће бити омогућени летови са овог аеродрома.
Међународни аеродром Бањалука - Фото: РТРС
Међународни аеродром БањалукаФото: РТРС

Сезона годишњих одмора је почела, Бањалучани се већ припремају за путовање.

Бирају се Грчка, Турска, међутим и ове сезоне, једна од омиљених дестинације је црногорско приморје. Екипа Бањалучке панораме провјерила је на аеродрому у Маховљањима према којим љетним дестинацијама ће бити омогућени летови са овог аеродрома.

Аеродром Бањалука ове године, већ крајем маја планира увести више летова за нове дестинације, али и проширити постојеће. Путници осим Турске, Египта и Грчке, могу посјетити и Шпанију. А тренутно, прије сезоне љетовања, грађани радо бирају Гетеборг, Брисел, Беч и Штокхолм.

- Већ од ккраја маја крећу љетне дестинације попут Египта, а очекује нас Грчка, Турска... Поред редовних линија према европсаким дестинацијама које се баш посјећују имамо чартер линије које су све популарније које саобраћају према љетним дестинацијама. Циљ нам је да понудимо све оно што један аеродром може својим путницима од инфраструктуре прилаза паркинга како би боравак био што угоднији - навела је Наталија Тривић, директорка Аеродрома у Бањалуци.

Из бањалучких туристичких агенција истичу да је из године у годину број путника који на љетовање путују авионом већи, а веће је и итересовање грађана за одмор на грчким и шпанским плажама.

Према подацима из туристичких агенција, и новим летовима са бањалучког аеродрома - грађани ће годишњи одмор провести на далеким плажама, уз звуке таласа, и породичној атмосфери. Док ће млади уживати у журкама на отвореном и богатом забавном садржају који нуде велики европски градови.