latinica  ћирилица
24/05/2024 |  15:50 ⇒ 16:14 | Аутор: СРНА

Јујић: Подршка стваралаштву ђака

Министарка управе и локалне самоуправе Републике Српске Сенка Јујић присуствовала је данас приредби и смотри ученичког стваралаштва у Основној школи "Мајка Кнежопољка" из Кнежице код Козарске Дубице како би подржала руководство и ђаке, као и њихово стваралаштво.
Козарска Дубица - ОШ "Мајка Кнежопољка" - дан школе - Фото: СРНА
Козарска Дубица - ОШ "Мајка Кнежопољка" - дан школеФото: СРНА

- Данас они показују све оно што су радили претходних годину дана, и то свакако треба подржати - рекла је Јујићева, која је истакла да је овим поводом долазила у Кнежицу и претходних година.

Ученици ове школе показали су данас своје таленте и знања стечена у наставним и ваннаставним активностима на приредби поводом Дана школе, а тим поводом школа је добила и неколико вриједних донација.

Посланик у Народној скупштини Републике Српске Драган Брдар донирао је паметну таблу и рекао новинарима да је донација обезбијеђена захваљујући свим посланицима из Козарске Дубице, замјенику начелника општине и људи који подржавају идеју да су млади приоритет.

- Жељели смо да овдје у сеоској школи пошаљемо поруку да су млади наша будућност и да морамо улагати у образовање, ако желимо квалитетно друштво - истакао је Брдар и најавио да ће исте донације добити и остале подручне школе на подручју Козарске Дубице током ове и сљедеће године.

Директор предузећа "Комуналац" из Козарске Дубице Игор Савковић донирао је данас подручној јединици школе у Међувођу школску таблу, као личну донацију, након што је у разговору са директором Бојаном Крњајић сазнао да би се на овај начин могао унаприједити процес одвијања наставе.

Школи у Кнежици данас је материјал за уређење школског дворишта донирао Даријан Бабић, који је у њој похађао осам разреда, истичући да ће настојати да школу помаже и даље.

Предсједник Српског просвјетног и културног друштва друштва "Просвјета" у Козарској Дубици Зоран Синкић уручио је ученицима завршног деветог разреда књигу "Мемоари проте Славка Вујасиновића", чије је штампање обезбиједила Народна партија Српске.

Замјенику начелника општине Козарска Дубица Марку Танкосићу уручена је захвалница за новчана средства која су утрошена за инсталацију школског видео-надзора.

У име Основне школе "Мајка Кнежопољка" свим донаторима, укључујући Асоцијацију "Лове" из Италије која је обезбуједила столарију за објекат школе, захвалила је директор Бојана Крњајић, која је рекла новинарима да је изненађена великим бројем донација, које ће помоћи у квалитетнијој реализацији наставе и садржаја из свих предмета.

Крњајићева је на труду, сарадњи и залагању, посебно захвалила наставницима, дјеци, родитељима и свим сарадницима школе и истакла да су у претходној школској годину ученици из Кнежице сваки изазов успјешно савладали.