latinica  ћирилица
24/05/2024 |  12:43 ⇒ 12:48 | Аутор: СРНА

ДСС: Влада да поднесе оставаку након срамоте у Њујорку

Црногорска Демократска српска странка оцијенила је да је гласање Црне Горе за резолуцију о Сребреници највећи чин издаје још од признања самопроглашеног Косова 2008. године и да Влада у Подгорици мора да поднесе оставку послије срамоте у Њујорку и "забијања ножа у леђа браћи".
Подгорица - протест - Фото: РТРС
Подгорица - протестФото: РТРС

У ДСС-у сматрају да је Црна Гора морала бити уз Србију која је једина била на "оптуженичкој клупи" УН.

- Овако, већи дио свијета је био уз Србију и Републику Српску, само нажалост, браћа нису - поручили су из ДСС.

Из ДСС наводе да је 2008. године приликом признања самопроглашеног Косова, као и сада, огромна већина грађана била је против такве одлуке.

- Али, таква демократија није интересовала ондашњи Ђукановићев режим, као ни садашњу власт која је ту на крилима "геноцидног" српског народа и његових литија - наводи се у саопштењу.

Црногорска власт превазишла и Ђукановића у срозавању части

Савјет црногорске националне мањине у Србији саопштио је да се ограђује од поступка представника Владе Црне Горе у УН и гласања за резолуцију о Сребреници, наводећи да су у срозавању црногорске части и образа превазишли чак и Мила Ђукановића.

Из Савета су навели да премијер Црне Горе Милојко Спајић треба да зна да Црна Гора није дугме на реверу моћника, па да се понаша у складу с њиховим замислима, него је више од шест вијекова била најтврђи грудобран слободе, части и поштења у цијелој Европи.

- Као праунук војводе Ђока Маловића који је своје кости, чојство и јунаштво и јунаштво многих других Дробњака, заједно са осталим честитим Црногорцима, узидао у темеље независне и слободне Црне Горе, јавно вам кажем да ме је срамота што сте обрукали Црну Гору, као мало ко прије вас. У срозавању црногорске части и образа превазишли сте чак и Мила Ђукановића, а то је, сложићемо се, био готово немогућ подухват - навео је предсједник Савјета црногорске националне мањине Драгољуб Маловић.

Он је истакао да црногорски народ има мудру изреку да ничија не гори до зоре.

- Моји Дробњаци су говорили "Свака је сила од вијека, само је чојство без вијека". Проћи ће и ваше. Црна Гора ће поново постати слободна. И част и понос ће јој поново бити важнији од донација из европских, или америчких фондова. И, тада, кад се поново посвети вриједностима које не могу да се измјере парама и материјалним богатсвима, схватиће да нема ближег, поузданијег нити бољег пријатеља од братске Србије, снажнијег и важнијег савезника од истине и правде - нагласио је Маловић.