latinica  ћирилица
24/05/2024 |  08:20 ⇒ 11:13 | Аутор: РТРС

Нишавић: Срамно гласање Црне Горе; Тражићемо да посланици врате мандате (ВИДЕО)

Гласањем Црне Горе у Генералној скупштини УН за резолуцију о Сребреници остављена је црна мрља на нашем образу и уколико Милојко Спајић не нађе за сходно да се обрати нацији и не образложи зашто се тако гласало, доћи ће до блокада институција, рекао је Здравко Нишавић, предсједник Светосавског удружења Михољски збор.
Подгорица - протест - Фото: РТРС
Подгорица - протестФото: РТРС

Нишавић истиче да преко 70 одсто становништва у Црној Гори мисли да Спајић треба да врати мандат.

- Спајић ће морати добро да размисли да ли је ово што је урадила власт у интересу народа Црне Горе. Ова резолуција није предложена као потреба за миром већ супротно, њоме се отварају старе рана - рекао је Нишавић у Јутарњем програму РТРС-а.

Како каже, овим срамним чином Црне Горе у ГС УН учињена је издаја и предаја српског народа.

- Изгледа да се у Црној Гори прате интереси туђих земаља, а не грађана који су носиоци суверенитета. Свједоци смо и да су на међународној сцени били грозничави притисци на земље ЕУ како би резолуција прошла - каже Нишавић.

Нишавић је истакао да су протести у Подгорици протеклих дана одраз мишљења већине народа у Црној Гори.

- Спајић је на политичку сцену дошао у тежњи да се ослободимо Мила Ђукановића и да живимо нормалнијим животом.  Али, сада опет имамо идентичну причу јер нас је на протестима дочекало мноштво полицајаца - каже Нишавић.

Он је поручио да се за сљедећу седмицу спремају велики протести на којима ће народ Црне Горе тражити да посланици у Скупштини врате мандате који су им дати.