latinica  ћирилица
23/05/2024 |  09:46 ⇒ 12:59 | Аутор: РТРС

У Будви се завијорила тробојка, српске патриоте најављују блокаду градова

У Будви је данас постављена тробојка на којој пише "УН - Будва - 23. мај 2024".
Будва - Фото: Уступљена фотографија
БудваФото: Уступљена фотографија

У овом граду се поводом Дана независности, 21. маја, нису вијориле државне заставе Црне Горе.

Генерална скупштина УН данас би требало да разматра нацрт резолуције о Сребреници коју је бошњачки дио мисије БиХ при УН иницирао самостално, без одлуке Предсједништа БиХ, а чији су предлагачи Њемачка и Руанда.

Влада у Подгорици је најавила да ће подржати резолуцију о Сребреници и поднијела два амандмана која су уврштена у приједлог текста.

Испред зграде Владе у Подгорици синоћ је одржан протест грађана због најаве извршне власти да ће у УН подржати резолуцију о Сребреници.

Уколико представник Црне Горе у ГС УН данас дигне руку за акт који су предложиле Њемачка и Руанда, а којим се Срби означавају као геноцидан народ, услиједиће блокада свих црногорских градова, а испред Скупштине Црне Горе ће бити формирано шаторско насеље које ће ту остати све до смјене актуелне власти, поручено је са синоћњег скупа, пренио је подгорички портал ИН4С.

Нови скуп у организацији српских патриотских организација најављен је и за данас у 16.00 часова, такође испред зграде Владе, гдје ће окупљени чекати заједно исход гласања у Генералној скупштини УН и на основу гласања представника Црне Горе донијети и формално одлуке у вези са протестима и начином даљег дјеловања.

Из Управе полиције саопштено је да поподневни скуп није пријављен, али ће бити сниман и неколико улица у Подгорици биће затворено.

- Непријављено јавно окупљање које ће се одржати 23. маја у 16.00 часова испред Владе Црне Горе у циљу изражавања незадовољства због најаве извршне власти да ће у УН подржати Резолуцију о Сребреници. Снимање ће се вршити у временском периоду од 15.00 часова до завршетка окупљања - саопштено је из Управе полиције.