latinica  ћирилица
22/05/2024 |  13:16 ⇒ 13:17 | Аутор: СРНА

Почела пријава просвјетних радника за вјерску посјету Космету

Почела је пријава просвјетних радника из Републике Српске који испуњавају административне услове за несметан одлазак у вјерску и хуманитарну посјету Косову и Метохији која је планирана на јесен у сарадњи са Канцеларијом Владе Србије за јужну српску покрајину.
Одбор за помоћ КиМ - Фото: РТРС
Одбор за помоћ КиМФото: РТРС

Одбор за помоћ Србима на Косову и Метохији упутио је допис просвјетним радницима у свим основним и средњим школама у Републици Српској, а прве пријаве стигле су данас.

Предсједик Одбора Милорад Арлов рекао је Срни да је испуњена дугодишња жеља многих просвјетних радника са Косова и Метохије који од 2012. године бораве са ученицима седам дана широм Републике Српске у оквиру пројекта "Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске".

- Хтјели смо да испунимо жељу просвјетних радника са Косова и Метохије, али и да велики број њихових колега из Републике Српке, који никада нису посјетили нашу свету српску земљу, посјете наше светиње и упознају се са животом српског народа на Косову и Метохији - навео је Арлов.

Према његовим ријечима, овај велики пројекат свједочи о томе колико су трајне везе и пријатељства настала међу просвјетним радницима, породицама, дјецом, основним школама и локалним заједницама из Републике Српске и српских средина на Косову и Метихији.

Арлов је рекао да је, између осталог, планирана посјета манастиру Бањска и Дневном центру "Подржи ме - 9.јануар" у Косовској Митровици за дјецу и младе са потешкоћама у развоју, у чијој је изградњи добровољним прилозима учествовало више од 100.000 ученика и просвјетних радника из 160 основних и средњих школа Републике Српске.