latinica  ћирилица
25/02/2024 |  11:05 ⇒ 12:42 | Аутор: РТРС

Први пут у УКЦ Српске школа дијагностичког ултразвука мишићно-коштаног система

Универзитетски клинички центар Републике Српске на челу са Владом Ђајићем наставља са добром праксом континуиране медицинске едукације и улагања у знање и вјештине нашег медицинског кадра, саопштено је из ове здравствене установе.
УКЦ Српске -  школа дијагностичког ултразвука -
УКЦ Српске - школа дијагностичког ултразвука

Из УКЦ-а наводе да се први пут у периоду од 23. до 25. фебруара одржава први дио школе дијагностичког ултразвука мишићно-коштаног система у трајању од три дана, а која се организује у сарадњи са свјетски признатом школом МСК ултразвука SonoSkills из Амстердама.

Ова едукација испуњава високе стандарде квалитета и заснована је су на најновијим "евиденце-басед" достигнућима. Тим едукатора чине квалификовани и високо едуковани стручњаци из области мишићно-коштаног ултразвука, а у УКЦ Републике Српске едукацију спроводи Зоран Филиповић из SonoSkills ХР из Загреба.

Предност примјене ове ултразвучне методе јесте брже и прецизније постављање дијагнозе повреда мишићно- коштаног система. На овај начин подиже се ниво квалитета медицинских услуга и омогућава још квалитетнији приступ пацијенту. Едукација се састоји из два дијела и проћи ће је десет љекара Клинике за ортопедију и трауматологију.

Други дио едукације биће организован у априлу.