latinica  ћирилица
24/02/2024 |  16:48 ⇒ 16:48 | Аутор: РТРС

Селак: Манифестација "Дани вука Чемерница" промовише ловни туризам у Крајини

Више од хиљаду љубитеља лова из земаља региона учествовали су данас у ловно-туристичкој манифестацији "Дани вука Чемерница", а међу њима је био и предсједник Социјалистичке партије Српске Горан Селак, који је и члан Ловачког удружења "Змијање".
Дани вука Чемерница 2024. - Фото: Уступљена фотографија
Дани вука Чемерница 2024.Фото: Уступљена фотографија

Селак је истакао да је традиционална хајка на вука догађај који сваке године окупи старе пријатеље, познанике и ловце из сусједних земаља.

- Они су овдје прије свега због дружења и уживања у природним љепотама Републике Српске. Бањалука има богату туристичку понуду, а ова манифестација понајвише промовише ловни туризам у Крајини - рекао је Селак у саопштењу СПС-а.

Селак је уручио донацију Ловачког удружења "Змијање" и пригодне поклоне најмлађем ловцу Данилу Божичковићу из Добоја и Вероники Пилиповић из Приједора, јединој жени ловцу која је учестововала у хајци на вука.

Он је додао да је поносан што је дуги низ година члан Ловачког удружења "Змијање", које је и ове године организовало ову манифестацију.

Манифестацији су, како је саопштено, приствовали и замјеник предсједавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Небојша Радмановић, народни посланик и директор Универзитетског клиничког центра Републике Српске Владо Ђајић, те предсједник Ловачког удружења "Змијање" Дарко Ћулум.