latinica  ћирилица
22/02/2024 |  13:58 ⇒ 14:05 | Аутор: РТРС

Српској дјеци у Ропотову пакетићи поводом 32 године Устава Републике Српске (ФОТО/ВИДЕО)

Одбор за помоћ Косову и Метохији из Бањалуке данас је подијелило 90 поклон пакетића ученицима ОШ "Трајко Перић" у селу Ропотову у Косовском Поморављу на Косову и Метохији поводом 32 године од проглашења првог Устава Републике Српске 28. фебруара 1992. године.
Уручени пакетићи дјеци у Ропотову - Фото: РТРС
Уручени пакетићи дјеци у РопотовуФото: РТРС

На свечаној приредби коју су организовали у ОШ "Трајко Перић" ученицима, руководрству и наставницима видео бимом обратио се предсједник Одбора Милорад Арлов.

Арлов је пожелио дјеци мирно и слободно одрастање и пренио да су поклоне преко Одбора послали њихови вршњаци из Републике Српске, путем хуманитарне акције "Обрадујмо Ваше вршњаке на Косову и Метохији".

- Они су мислили на Вас док су сакупљали марку, двије, три или више, а то је много вриједније од самих поклона. Поносни смо што је данас 90 осмјеха извучено српској дјеци у једном српском селу на Косову и Метохији, то је за нас највећи дар, што показује њихова приредба, радост и здравица, као и пјесма прочитана на приредби - истакао је Арлов.

Фото: Уступљена фотографија

Дјеци Ропотовa је зажелио да слободно и мирно одрастају, школују, као и да успјешно заврше школовање, јер, како каже, памећу, културом, чувањем српских обичаја, мудрошћу и њиховим опстанком могу сачувати Косово и Метохију.

- Свако дјете на Косову и Метохији треба добити орден за храброст, постојање и тежак живот, а хвала Богу сваким даном се рађају и има их све више. Ја нисам толико велик, битан и моћан да Косово и Метохија не може без мене, али ја и многи други важнији од мене не могу без наше Свете иконе Косва и Метохије - рекао је Арлов.

Арлов је обећао да ће група дјеце из ове школе у јуну бити гости својих вршњака у једном од градова и општина Републике Српске у дванаестом по реду великом пројекту "Спојимо дјецу Косва и Метохије и Републике Српске.

Овим пројектом од 22 до 29. јуна 2024. године долази око 800 српских основаца у многе градове Републике Српске.