latinica  ћирилица
19/02/2024 |  15:18 ⇒ 15:44 | Аутор: СРНА

Пријемни испити 1. јула

Конкурс за упис студената у академској 2024/2025. години на Универзитету у Бањалуци биће објављен 12. јуна, док су пријемни испити заказани 1. јула, саопштено је из овог универзитета.
Универзитет у Бањалуци - Фото: СРНА
Универзитет у БањалуциФото: СРНА

Будући бруцоши бањалучког Универзитета пријаве за полагање пријемних испита могу предати од 24. до 28. јуна, а од ове године то се може учинити и електронски.

- Кандидати који успјешно положе пријемни испит, те остваре право уписа могу се уписати од 8. до 12. јула - наводи се у саопштењу.

Други уписни рок организоваће чланице Универзитета у Бањалуци које у првом року не упишу планирани број студената, те ће конкурс за упис у другом року бити објављен 14. августа, док ће се пријаве за полагање пријемних испита моћи предати од 26. до 30. августа.

Академским календаром предвиђено је да се пријемни испити у другом року полажу 2. септембра, док је упис примљених кандидата од 9. до 13. септембра 2024. године.

Све детаљније информације о упису биће познате у тексту конкурса који ће бити објављен на интернетској страници Универзитета и свих факултета/Академије, као и у дневним новинама.

Универзитет у Бањалуци основан је 7. новембра 1975. године, водећа је високошколска научно-образовна институција у Републици Српској и други по величини универзитет у БиХ.

Универзитет постиже европске стандарде и доприноси укупном развоју знања, а кроз науку, истраживање, интернационализацију и иновације унапређује наставни процес и подстиче економски развој друштва.

Бањалучки Универзитет у свом саставу данас има 16 факултета, Академију умјетности и Институт за генетичке ресурсе. Настава се изводи по болоњским принципима и то на 66 студијских програма првог циклуса студија, 67 студијских програма другог и 14 студијских програма трећег циклуса студија.