latinica  ћирилица
19/02/2024 |  15:10 ⇒ 15:30 | Аутор: СРНА

Бањалука: Почињу систематски прегледи за упис будућих првачића

На подручју Бањалује систематски прегледи за упис у први разред основне школе обављају се у специјалистичким амбулантама из педијатрије на локалитету Поликлинике за сву дјецу која су евидентирана код педијатра у бањалучком Дому здравља, речено је у овој здравственој установи.
Бањалука - Фото: РТРС
БањалукаФото: РТРС

Из Дома здравља Бањалука навели су да се у први разред школске 2024/25. године уписују дјеца рођена у периоду од 1. септембра 2017. године до 31. августа 2018. године.

- Родитељи телефонским путем буду обавијештени о термину прегледа, који ће обављати педијатри код којег је дијете евидентирано - навели су у Дому здравља Бањалука.

На систематски преглед је, осим електронске књижице, потребно донијети такозвану плаву здравствену књижицу - уколико је родитељи посједују, због увида у вакцинални статус дјетета, као и другу документацију уколико дијете има неке здравствене проблеме.

Из Дома здравља Бањалука су навели да је у специјалистичким амбулантама из педијатрије одређена једна амбуланта искључиво за систематске прегледе дјеце за упис у први разред основне школе.

Све додатне информације могуће је добити путем броја телефона 051/247-347.