latinica  ћирилица
19/02/2024 |  14:22 ⇒ 14:24 | Аутор: СРНА

Спајић: Позив просвјетним радницима да разговарају са Владом

Премијер Црне Горе Милојко Спајић позвао је просвјетне раднике да разговарају са Владом и поручио да нема потребе за штрајком, као и да под притиском неће промијенити одлуке.
Милојко Спајић (Фото:  EPA-EFE/BORIS PEJOVIC) -
Милојко Спајић (Фото: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC)

Он је новинарима у Подгорици рекао да су просвјетари на листи приоритета, као што су здравствени радници били током епидемије вируса короне.

- Позивам просвјетне раднике да разговарају са Владом. Нема потребе за штрајком, ми под притиском нећемо промијенити одлуке - навео је Спајић.

Он је поручио да су у Влади свјесни великих одговорности које просвјетари имају. "И зато желимо да промијенимо Закон, ми можемо да 100 одсто гарантујемо увећање од 1. септембра", казао је Спајић.

Штрајк просвјетних радника из готово 160 школа у Црној Гори почео је данас, након што није постигнут договор између Синдиката просвјете и црногорског Министарства просвјете, науке и иновација о повећању зарада просвјетарима.

Представници Синдиката траже повећање плата просвјетарима од 10 одсто од 1. јануара ове године, позивајући се на Грански колективни уговор.