latinica  ћирилица
17/02/2024 |  12:04 ⇒ 12:38 | Аутор: РТРС

Бањалучани незадовољни градским и приградским превозом (ВИДЕО)

Бањалучани незадовољни градским и приградским превозом. Сматрају да ниво услуга јавног превоза ни данас није досегао висину цијена карата. Ред вожње одавно се кажу не поштује, а за један мјесец понекад купују и три мејсечне карте. Надлежни све наде и овај пут полажу на дугоочекивану студију јавног превоза.
Градски превоз у Бањалуци - Фото: РТРС
Градски превоз у БањалуциФото: РТРС

Дефицит редова вожње, али не и гужви и саобраћајног колапса. Бањалучки јавни градски и приградски превоз задржао је високе цијене, али не и стандард.

Градски менаџер рјешење нагомиланих проблема види у дугоочекиваној студији јавног превоза. Ипак, одговорност је и овај пут прослиједио даље.

- Ми смо још почетком јануара у Скупштину града прослиједили у процедуру на усвајање студију јавног превоза која треба да омогући побољшање редова вожње, која треба да донесе смјенице за начине финансирања јавног превоза - истакао је Бојан Кресојевић.

Превозници нису жељели да коментаришу актуелну ситуацију. На одговорност позивају Град. Грађани, кажу, властита сналажљивост и срећа, свакако је једино у шта се уздају.