latinica  ћирилица
16/02/2024 |  15:54 ⇒ 19:18 | Аутор: РТРС

Бањалука: Бесплатна инструктивна настава у Дому омладине (ВИДЕО)

У Дому омладине организована је бесплатна инструктивна настава за ученике од шестог до деветог разреда основне школе.
Инструкције за основце - Фото: РТРС
Инструкције за основцеФото: РТРС

Инструктивна настава једна је од активности Института за развој младих и омладине "Perpetuum Mobile", подржана је од стране Града.

Иако су изазови били присутни, ова активност постала је неизоставан дио образовне понуде у граду.

- Заинтересованост је заиста огромна и то је оно што ми примјећујемо. Заинтересованост из године у годину - из полугодишта у полугодиште поприлично расте. Сада не знам да ли је то већа потреба за помагањем у учењу или је то што је негдје инструктивнс настава препозната као програм - навела је Соња Милинчић из Института за развој младих и заједнице.

Организација часова одвија се у складу са договореним терминима.

Јово Ступар, један од волонтера каже да овакав приступ омогућава квалитетније и индивидуалније учење, што доприноси бољем разумијевању материје.

- Ово је друго полугодиште које радим, радио сам и прошле године. Волим радити са дјецом, волим математику и волим да преносим своје знање и трудим се да га преносим на најбољи могући начин. И што сам примјетио, много је лакше када је у мањим групама - каже Ступар.

Најтраженији предмети су математика, енглески и хемија, али постоји интересовање и за друге предмете.

- Велика је потреба и за физиком и њемачким језиком, али у овом тренутку ми немамо студенте који би одржали те часове. Мада, у наредном периоду се надамо да ћемо покрити све те предмете. Тако смо развили модалитет рада од самог почетка - додала је Милинчићева.

Бесплатна инструкстивна настава представља примјер успјешне сарадње, пружајући ученицима додатну подршку и могућност за унапријеђење знања и вјештина.