latinica  ћирилица
16/02/2024 |  11:21 ⇒ 12:11 | Аутор: СРНА

До 23. фебруара продужен рок за пријаву - "Спојимо дјецу са КиМ и Републике Српске"

Рок за пријаву за пројекат "Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске", који организује бањалучки Одбор за помоћ Косову и Метохији, продужен је до петка, 23. фебруара, рекао је предсједник Одбора Милорад Арлов.
Пројекат "Спојимо дјецу" (Фото: архив) - Фото: РТРС
Пројекат "Спојимо дјецу" (Фото: архив)Фото: РТРС

Он је навео да се до претходно предвиђеног рока, односно до јуче пријавило 12 локалних заједница из Српске које ће по плану за сад угостити око 550 српских основаца и 50 просвјетних радника са Косова и Метохије.

Пријавили су се Градишка, Требиње, Бијељина, Приједор, Зворник, Шамац Власеница, Братунац, Источно Ново Сарајево, Брод, Прњавор и Челинац.

- Више локалних заједница - Модрича, Теслић, Соколац, Источна Илиџа, Пале... изразило је жељу да учествује у пројекту, али да треба да продужимо рок за пријаву седам дана ради спровођења анкете по основним школама о томе које породице су спремне да прихвате дјецу са Космета од 22. до 29. јуна - рекао је Арлов.

Он је додао да га посебно радује то што су међу сигурним учесницима Зворник и Братунац, двије нове локалне заједнице које први пут учествују у пројекту.

Арлов је подсјетио да седму годину заредом долазе дјеца и млади са потешкоћама у развоју, корисници Дневног центра "Подржи ме-9.јануар" Косовска Митровица, који су гости Одбора, а биће заједно са својим пратиоцима смјештени у Центар "Заштити ме" у Бањалуци.

Он је захвалио свима који су изразили жељу да учествују у пројекту, те за подршку Министарству просвјете и културе, Влади Српске и другим инстуцијама и спонзорима.

- У Републици Српској до сада је боравило више од 7.000 српских основаца у пратњи око 650 просвјетних радника из више од 60 основних школа са Косова и Метохије - навео је Арлов, напомињући да ће се коначан број учесника у пројекту знати 23. фебруара.