latinica  ћирилица
05/12/2023 |  08:40 | Аутор: ТАНЈУГ

Пендаровски се уписао у књигу жалости у школи убијене дјевојчице (ФОТО)

Предсједник Сјеверне Македоније Стево Пендаровски уписао се вечерас у књигу жалости отворену у школи "Јохан Хајнрих Песталоци" у Скопљу, коју је похађала убијена 14-годишња Вања Ђорђевска.
Пендаровски се уписао у књигу жалости (Фото: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI) -
Пендаровски се уписао у књигу жалости (Фото: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI)

- Почивај у миру Вања! Саучешће породици, пријатељима, школским друговима - наведено је у објави на Фејсбук профилу Пендаровског.

Пендаровски је био у пратњи супруге Елизабете Ђорђевске, која се такође уписала у књигу жалости, преноси македонска ТВ Сител.

Кривични суд Сјеверне Македоније одредио је синоћ задржавање до 48 сати оцу убијене 14-годишње Вање Горчевске, ''како не би побјегао или ометао истрагу'', пренио је скопски портал Плусинфо.

Александар Горчевски приведен је у Кривични суд, након што је у уторак саслушан у Тужилаштву, гдје је, како су пренијели скопски медији, негирао кривицу.

Министарство унутрашњих послова Сјеверне Македоније саопштило је синоћ да је расписана међународна потјерница за Љупчом Палевским, који је првоосумњичени за убиство 14-годишње Вање и 74-годишњег мушкарца из Велеса Панчеа Жежовског.

Мотив отмице и убиства дјевојчице је, наводно, новац који је Вањина мајка добила од продаје стана.

Тијело дјевојчице нађено је у недјељу, а за њом се трагало од 27. новембра. Вања је одведена у атар села Бразда, гдје је убијена само два сата након отмице.

Она је, према ријечима надлежних, убијена на бруталан начин тако што је везана упуцана из пиштоља, а потом закопана.

Када је ријеч о убиству 76-годишњег Жежовског из Велеса, Тужилаштво тврди да је он ''колатерална жртва''.