latinica  ћирилица
26/11/2023 |  21:36 | Аутор: СРНА

Епископ Фотије: Чувати учење о једној, православној цркви

Његово преосвештенство епископ зворничко-тузлански Фотије рекао је данас да је дошло вријеме борбе да се чува учење да је Црква једна, света, саборна и апостолска, православна, јер многи хоће да кажу да постоје многе цркве.
Бијељина - Епархија зворничко-тузланска - Фото: СРНА
Бијељина - Епархија зворничко-тузланскаФото: СРНА

- Ако постоје многе цркве онда постоје и многи христоси и спаситељи. Овим се нарушава читава икономија спасења у Цркви - рекао је владика Фотије који је данас, на празник Светог Јована Златоустог, освештао нову Часну трпезу и фрескопис у храму у Даздареву код Бијељине.

Зато треба, истакао је владика у бесједи, да постоји свијест да им је Бог подарио да буду православни хришћани и да чувају православно предање, а не да се горде пред другима.

- Нама је више дато и од нас ће се више тражити. У исто вријеме то није знак да ми треба да правимо компромис са другима који немају пуноћу вјере нити пуноћу заједнице са Христом - додао је владика Фотије.

Епископ Фотије је поручио да човјек треба да воли Бога и своје ближње, јер љубав човјека чини боголиким, објављено је на сајту Епархије.