latinica  ћирилица
26/11/2023 |  17:08 ⇒ 17:18 | Аутор: СРНА

"Књига из блока" за помоћ осмочланој породици Гашић

Хуманитарна организација "Срби за Србе" организовала је у Бањалуци догађај "Књига из блока" с циљем скупљања новчане помоћи за осмочлану породицу Гашић из Залужана.
Бањалука: Хуманитарна организација - Фото: СРНА
Бањалука: Хуманитарна организацијаФото: СРНА

Бањалучани су имали прилику да купе књигу по цијени коју сами одреде, а прикупљен новац на хуманитарном сајму биће прослијеђен Гашићима којој организација "Срби за Србе" гради кућу.

Из ове хуманитарне организације су навели да су задовољни одзивом људи те су позвали грађане да им се придруже и сутра у Музичком павиљону "Стакленац" од 10.00 до 18.00 часова гдје се одржава хуманитарни сајам књига.

Изложено је више од 1.000 књига, а понуда је разноврсна, од популарне белетристике, књижевности, психологије, историје, географије до серијских публикација и часописа.

- Нека писана ријеч буде у служби хуманости, дођите на наш јесењи сајам. Куповином књиге помажете у обезбјеђивању плаца и изградњи куће осмочланој породици Гашић из Залужана - истакли су из организације.

Мајка Гордана и отац Жељко Гашић прехрањују шесторо дјеце која од рођења живе под туђим кровом. Отац нема стално запослење већ ради тешке физичке послове како би прехранио породицу.

Хуманитарна организација "Срби за Србе" организовала је први пут у Бањалуци догађај "Књига из блока".

Хуманитарни сајам одржан је и у Градишци, Прњавору, Мркоњић Граду и Дервенти.