latinica  ћирилица
25/11/2023 |  08:15 ⇒ 12:23 | Аутор: РТРС

Први Сајам иноватора и инвеститора 1. децембра у Дому омладине у Бањалуци (ВИДЕО)

Градска развојна агенција у сарадњи са Градом, организује 1. децембра 2023. године, први пут у Бањалуци у Дому омладине са почетком у 10 часова, Сајам иноватора и инвеститора, који има за циљ да представи најбоље прототипе и иновације иноватора широм Републике Српске потенцијалним инвеститорима и организацијама који нуде бројне програме подршке за развој иновација.
Сајам иноватора и инвеститора - Фото: Уступљена фотографија
Сајам иноватора и инвеститораФото: Уступљена фотографија

Сајам има за циљ да повеже иноваторе и инвеститоре, омогући размјену идеја и искустава стручњака и ентузијаста из различитих области, пружи прилику иноваторима да своје идеје, производе или услуге представе широј публици и медијима, што може допринијети већој видљивости и промоцији њихових пројеката, створи партнерстава захваљујући којим иноватори могу пронаћи потенцијалне партнере, клијенте или дистрибутере за своје производе или услуге, подстиче иновација кроз иновативне идеје и технологије, што може инспирисати друге учеснике да развијају нове пројекте и допринесу развоју иновација у одређеној области, представи савремене трендова и технолошке иновације свим учесницима у циљу одржавања конкурентности, као и идентификује потенцијалне прилике за финансијску подршку за даљи развој својих иновативних рјешења.

Сајам иноватора иинвеститора је право мјесто за све оне који желе да представницима привреде широм Републике Српске представе рјешења која могу бити примјенљива у различитим индустријама.

Сви учесници могу да очекују кључне информације потребне за комерцијализацију своје иновације, начине аплицирања за различите грантове подршке иноваторству, Б2Б састанке али и интензивно умрежавање са јавним и приватним секторима за успостављање и ширење успјешних пословних односа.

Своје иновације и патенте могу да представе иноватори, научници и истраживачи са факултета, организације иноватора, студенти са готовим прототипом или иновацијом, ученици средњих школа са реализованом идејом или иновацијом, те стартапи.

Пријаве за учешће и излагање иновација и прототипа су отворене до 27. новембра 2023. године, а иновацију или патент је могуће презентовати попуњавањем сљедећих података који се налазе у електронској форми на овом ЛИНКУ.