latinica  ћирилица
22/11/2023 |  13:40 ⇒ 17:39 | Аутор: РТРС

Делегација из Шангаја у УКЦ-у Српске о могућности доласка љекара из Кине

Генерални директор Универзитетског клиничког центра Републике Српске Владо Ђајић разговарао је данас са представницима Шангајског универзитета за медицину и здравствене науке о могућности усавршавања љекара из УКЦ-а у Кини и набавци кинеске савремене медицинске опреме.
УКЦ-посјета - Фото: Уступљена фотографија
УКЦ-посјетаФото: Уступљена фотографија

Након састанка представници Шангајског универзитета обишли су Клинику интензивне медицине за нехируршке гране, Клинички завод за нуклеарну медицину и болести штитне жлијезде и Клинику за анестезију и интензивно лијечење.

Ђајић је рекао да је разговарано и о могућности доласка љекара из Кине како би колегама у Српској пренијели своје знање.

- У стручној посјети нам је делегација пријатељске Кине на челу са ректором Шангајског универзитета за медицину и здравствене науке. Ту су и представници Универзитета, представници здравствених установа и представници произвођача медицинске опреме. Имали смо конструктиван састанак о могућностима сарадње УКЦ Републике Српске са Шангајским универзитетом и привредницима из шангајске области. Разговарали смо о могућности реализације заједничких пројеката, писања научних радова, публикација, те набавке медицинске опреме која се производи у Кини, а која по свом квалитету стоји раме уз раме са европским и свјетским произвођачима и у коју, на основу досадашњег искуства, имамо велико повјерење - рекао је Ђајић.

Он је захвалио кинеској делегацији за посјету и изразио наду да ће се ускоро поново видјети у Бањалуци, али и у Кини, саопштено је из УКЦ-а.

Ректор Шангајског универзитета за медицину и здравствене науке Ву Тао рекао је да је на састанку са руководством УКЦ-а разговарано о могућности размјене особља, едукацији и другим пројектима на којима ће заједно радити.

- У складу са нашим опредјељењима желимо да остваримо што бољу сарадњу са вашом земљом, Бањалуком и УКЦ-ом. Кроз различите механизме сарадње, те наш заједнички труд и рад можемо остварити резултате када је ријеч о едукацијама и будућим пројектима - рекао је Ву, који је извршни директор Истраживачког центра при шангајској универзитетској школи медицине "Ђао Тунг".